La Cellera de Ter

Quarta edició de la Fira de Luthiers de la Cellera de Ter

Rabec: Antic instrument musical, mena de violí que hom tocava amb un arquet curt i corbat.
Rebec: Persona que és difícil de governar pel seu geni, que el porta a plantar cara, a replicar, a no obeir. 
[ə]: vocal neutra, principal criteri per distingir els dialectes orientals del català.

4a Trobada i Fira de Luthiers de la Cellera de Ter

El proper diumenge dia 2 d’octubre de 2022, durant tot el dia, tindrà lloc la 4a edició del Rabec – Trobada i Fira de Luthiers de la Cellera de Ter.

Les activitats, organitzades per l’Ajuntament de la Cellera de Ter amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius del municipi, tindran lloc al voltant de la plaça de l’església, la capella de les germanes Carmelites, els locals i teatre del Centre Cultural Parroquial i l’escola de música.

A l’espera de tancar les inscripcions, està previst que prenguin part en aquesta edició uns quinze luthiers clàssics i moderns d’arreu del país que aportaran violins, violes, guitarres clàssiques i elèctriques, contrabaixos, arpes, salteris, violes de roda, bateries, instruments de percussió i vent, etc., convertint el Rabec en una de les fires de luthiers més importants del país i en un dels millors llocs on acudir en cerca d’instruments de primeríssima qualitat.

Enguany, la fira augmentarà la seva durada i oferta, amb una taula rodona, el dia abans al vespre, en la que prendran part diversos músics vinculats al boom del rock català de principis dels anys 1990 i la presentació d’una pàgina web amb informació de més de setanta grups musicals sorgits a la Cellera de Ter durant els últims 120 anys. Igualment, el mateix diumenge del Rabec, se celebrarà, per primera vegada, una fira de discos de vinil.
Dins la fira, s’han organitzat diferents actes paral·lels com xerrades, tallers, concerts i un dinar popular.

Un any més, el Rabec pretén ser un punt de trobada i aparador de tots aquells artesans vinculats a la construcció d’instruments, conjugant l’artesania de la fusta, estretament lligada al passat de la Cellera de Ter, amb la intensa activitat musical que es respira al municipi.